• FACEBOOK
 • LINKS
 • KONTAKT
 • OM OS
 • Choba Bhamare


  Choba Bhamare

  Choba Bhamare er navnet på et markant bjerg i Himalaya bjergkæden i Nepal. Det er 5933 meter højt.

  Newari folket i Nepal fortæller i et gammelt sagn om dette bjerg.
  Det er en historie, som har givet os inspiration til at vælge Choba Bhamare som firmanavn.
  Choba Bhamare kaldes Bhalballa Aaju på newari. Aaju er et synonym, og en betegnelse man giver ældre mennesker. Det betyder, man er æret og respekteret.

  For længe siden levede der en meget velhavende tibetansk købmand i landet på nordsiden af Himalaya. Hans navn var Bhalballa Aaju.
  En vinter, da det var koldt, blev Bhalballa Aaju fortalt, at der fandtes særdeles store rigdomme i Kathmandu-dalen i Nepal, på den anden side af Himalaya.

  Købmanden blev fristet af historien, og som vinteren gik på hæld, vandt begæret indpas i hans sind. Den driftige Bhalballa Aaju pakkede sin karavane og drog på vej, og krydsede over de høje bjerge mod Nepal, for at købe Kathmandu-dalen. I mellemtiden nærmede foråret sig.
  Sneen og isen trak sig fra højdedragene. De nøgne skifferholdige bjerge stod frem, og forårsblomsterne skød op i dalen. Så langt som øjet rakte, glimtede de solbeskinnede bjergsider og dale i morgenlyset, og fyldte øjet, som om det var det rene guld og sølv.
  Netop da ankom den velhavende tibetanske købmand til passet, hvor man krydser Himalaya mod Kathmandu.

  Synet der mødte ham denne morgen, var en dal der glimtede i gyldne farver i det overdådige smukke Nepal. Købmanden kunne slet ikke få øjnene fra al den rigdom, og blev så bjergtaget at han forstenede.
  Og der står købmanden den dag idag.

  Se dette er historien om den rige tibetanske købmand Bhalballa Aaju, der vandrede til Nepal.
  Vi bliver stadig mindet om den forstenede Bhalballa Aaju og det smukke Nepal, når vi kigger på Himalaya og Choba Bhamare.